Kop “uit” het zand

Rijdend de Kruisberg op werd ik verrast door een zwerm duiven. Uit het niets! Dat was enkele maanden geleden, nog voor de corona crisis!

Ze waren er in één keer, op ooghoogte van mijn blikveld. Mijn motoriek deed mijn ogen sluiten, mijn gezicht wegdraaiend.

Ik stak letterlijk mijn kop in het zand. Rakelings langs de vangrail, de vogels volgend in mijn spiegel, was ik weer bij de les.

Steken wij in deze “nieuwe andere” wereld ook niet soms de kop in het zand.

Deze crisis gaat niet meevallen. Net als de duiven, dit was er in één keer!!

We kunnen  nu samen niet zeggen dat er geen problemen zijn, morgen gaat het beter, de oplossing komt er wel of wijzend op anderen, voor de ontstane problemen.

Als ondernemer moet u al schakelen ter voorbereiding op de toekomst. Niet voor alle branches zijn  toekomst oplossingen direct voorhanden (bijvoorbeeld voor de horeca), maar erover nadenken en zoveel mogelijk erop voorsorteren is nu een must.

Hoe moeilijk dat ook zal zijn!

Heeft u nog géén jaarbegroting, maak deze of pas deze aan. Hoe gaan de geldstromen lopen, stel  een liquiditeitsbegroting op. Waar loop ik vast! Heeft u van alle mogelijke steunmaatregelingen gebruik gemaakt. U kunt wellicht ook nog staatsgarante financiering aanvragen.

Klopt mijn verdienmodel nog wel!!

Niet stilzitten, doe wat, kom in beweging en vooral steek niet de kop in het zand.

Wij zitten niet stil, ook ons vak zal veranderen, we worden nog meer de MKB adviseur.

Samen gaan we het corona virus te lijf. Wij zijn er klaar voor.