‘’Aandacht(ig)’’

Vaak hoor ik mensen in mijn omgeving zeggen; ‘go with the flow’, alsof het dan lekker gaat, dat je vooruitgang boekt. Hoe vaak heb ik het zelf ook wel niet geroepen. Als accountant, ondernemer, sportieveling, papa… ‘go with the flow’.

Maar toch, flow, in de flow of in een flow zitten betekent dat je ‘in jezelf zit’, in je eigen wereld, de tijd vliegt voorbij, aandacht voor jezelf.

Prima, op zijn tijd, maar het is géén aandacht voor het geheel, niet de aandacht voor je klant, partner of kind.

Kun je ook in ‘the flow’ aandachtig luisteren? Iemand bewust de aandacht geven? Ook dan vliegt de tijd voorbij, maar kom je wel tot de kern. Wellicht zelfs ook tot de kern van de juiste vraagstelling en daardoor een grotere kans op een juiste oplossing.

Vorige week zei een klant nog ‘Bedankt voor je tijd’. Viel blijkbaar op, ook bij mij.
Ik zeg maar zo: ‘Go with the aandacht’.